Haalbaarheidsonderzoek nieuwbouw

Haalbaarheidsonderzoek nieuwbouw


U wilt als particulier of bedrijf een nieuw onderkomen. Naast het zoeken naar een bestaand gebouw is nieuwbouw voor u ook een mogelijkheid. Alvorens u met een nieuwbouw bouwproject begint kunt u een heleboel vragen hebben. Vragen die betrekking kunnen hebben op onder meer de grootte van de nieuwbouw. Of, welke ruimten moeten erin komen en hoe staan deze met elkaar in verbinding (de ruimtelijke organisatie)? Kan de nieuwbouw wel worden gebouwd voor het beschikbare budget? Wat zijn de regels vanuit de overheid waar ik voor de nieuwbouw rekening mee moet houden en waar deze aan moet voldoen?
Kortom, kan ik wat ik wil bouwen, wel op die plek bouwen voor het beschikbare budget?

Dit zijn voorbeelden van gestelde vragen en onderwerpen. ZENO-architects kan u hierbij adviseren, helpen en begeleiden om te komen tot antwoorden en gefundeerde uitgangspunten. Door middel van gesprekken tussen de architect en u, de opdrachtgever, en de inventarisatie van de op dat moment bekende gegevens, kan ZENO-architects een haalbaarheidsonderzoek doen. De resultaten van het haalbaarheidsonderzoek geven een overzicht van de relaties tussen de uitgangspunten; wensen, eisen, financiën en regelgeving. Aan de hand van die resultaten en relaties kan dan eventueel een reële en passende bijsturing van de uitgangspunten plaatsvinden. U heeft daarmee een goed en solide fundament aangebracht voor verder ontwerp en de realisatie van de nieuwbouw.

Na afronding van het haalbaarheidsonderzoek nieuwbouw staat het u vrij om met andere partijen invulling te geven aan eventuele verdere realisatie. Ook in dat vervolgtraject kan ZENO-architects een betrouwbare en creatieve partner voor u zijn.