Aankoopbegeleiding


U bent om diverse redenen op zoek naar een andere woning, een ander bedrijfsgebouw. Wellicht heeft u al iets bestaand op het oog en is daardoor uw interesse gewekt om tot een vervolgstap te komen, de bezichtiging van het pand. Voor uzelf heeft u wensen en ideeën geformuleerd waar het pand aan moet voldoen. Als nu bij de bezichtiging blijkt dat niet aan alle wensen en ideeën tegemoet kan worden gekomen wil dat nog niet zeggen dat het pand daarom niet geschikt is voor u. Met bijvoorbeeld bouwkundige aanpassingen, een verandering van de indeling, kan dat eventueel wel geschikt gemaakt worden. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de bouwkundige staat van dat pand, is die goed of krijg ik in de toekomst veel onderhoud of onvoorziene bouwkundige problemen?

Bij dit proces en bij het vinden van antwoorden op deze vragen kan ZENO-architects u begeleiden en ondersteunen. ZENO-architects is daarin een betrouwbare en ervaren partner met een ruime ervaring op het gebied van verbouw en interieur ontwerp.
In een voorgesprek vertelt u aan de architect wat uw wensen en ideeën zijn en, ook belangrijk, waarom deze zo zijn. Als er bestaande tekeningen zijn, van de woning of het bedrijfsgebouw waarin u geïnteresseerd bent, kunnen deze bekeken worden. Op basis daarvan kan een en ander geïnventariseerd worden en kan er een plan worden gemaakt.
Vervolgens gaat u met de architect van ZENO-architects het pand ter plekke bezichtigen, en wordt er een beeld gevormd van de mogelijkheden in relatie tot uw wensen en ideeën. Eventuele aanpassingen van of aan het pand kunnen dan met u worden besproken.
Na dit gesprek, de bezichtiging en de inventarisatie kan door ZENO-architects een indicatieve begroting van de (ver)bouwkosten worden opgesteld. Kosten die gemaakt moeten worden om de woning of het bedrijfsgebouw aan te passen zodat deze aanvoelt als een maatpak voor u.
Daarnaast kan ZENO-architects voor u het pand bouwkundig laten onderzoeken waarna een bouwkundig rapport wordt opgesteld. Het bouwkundig rapport is een belangrijk document en geeft naast de huidige staat van de woning of het bedrijfsgebouw inzicht in de eventuele huidige gebreken welke op termijn een rol kunnen gaan spelen in bijvoorbeeld het onderhoud.

Na afronding van deze aankoopbegeleiding staat het u vrij om met andere partijen invulling te geven aan eventuele verdere realisatie. Ook in dat vervolgtraject kan ZENO-architects een betrouwbare en creatieve partner voor u zijn.

Aankoopbegeleiding